Articole

Dragi fraţi care ne aduceţi Cuvântul din partea Lui Dumnezeu… Dorinţele de mai jos reprezintă ceea ce ne doare şi ceea ce am dori să auzim de la voi… Înţelegem că viaţa de pe pământ e o şansă de a o trăi cu lumea sau cu Dumnezeu. Am ales să o trăim cu Dumnezeu de aceea ne pasă ce sfaturi primim prin predicile voastre. De aceea vă rog în Numele Domnului Isus:

Spuneţi-ne de faptul că putem avea fanfare şi coruri profesioniste, solisti şi predicatori excepţionali şi totuşi, doar să ne meargă numele că trăim. (vezi Biserica din Sardes).

Spuneţi-ne că putem avea programe încărcate de puncte, organizate ca la carte, fără prezenţa Domnului în ele. (vezi Biserica din Laodicea căreia îi spune Domnul: Iată Eu stau la uşă şi bat…)

Spuneţi-ne mai multe mărturii din viaţa voastră, din experienţele cu Domnul ce le-aţi trăit voi şi mai puţine din vieţile misionarilor care au trăit cu nu ştiu cîte sute de ani în urmă…

Spuneţi-le băieţilor tineri că pornogrofia se combate cu monitorul stins şi cu Biblia deschisă. Spuneţi-le fetelor că e mai ferice să fie bătătorit covorul din odăiţă decăt cel din faţa oglinzii.

Spuneţi-ne că o oră de rugăciune face mai mult decat 10 ore pe facebook.

Spuneţi-ne că NU vom vedea Canaanul dacă credem că Isus e o stâncă pe care o loveşti când ai nevoie de apă. Spuneţi-ne că Isus nu e o trusă de prim ajutor la care alergi doar când copilul are o boală fizică ci e acelaşi Domn la care ar trebui părinţii să alerge şi când copiii sunt loviţi de boli spirituale.

Spuneţi-le celor care vin la 9:25 la adunare şi pleacă la 12 fara 5, că Isus a “stat” mai mult timp pe cruce decât stau ei pe scaun.

Spuneţi-ne că diplomele şi carierele noastre fără o viaţă de pocăinţă reală pălesc în faţa Mântuitorului.

NU ne spuneţi că păcatele mici nu sunt importante. Nu ne spuneţi doar de HAR ci amintiţi-ne că Christos e şi un foc mistuitor. Spuneţi-ne că Recabiţii au fost încercaţi în singurul lucru care îl puteau face mai uşor din tot ce le-a poruncit tatăl lor. Cu siguranţă era mai uşor pentru Ieremia să le ceară să bea vin decât să îşi facă case. Şi era mai uşor şi pentru ei să se scuze că cel mai mare proroc din ţară le-a cerut asta. Spuneţi-ne aşadar că părinţii noştri au fost oameni verticali care au trăit Biblia şi noi suntem tentaţi să “vindem” principiile lor prin căminele studenţeşti de la facultate.


Spuneţi-ne că bunicii noştri preferau o vizită la orfani, văduve sau bolnavi între cele două programe de duminică decât trei ore de somn. Spuneţi-ne că ei posteau 3 zile pe săptămână şi mergeau la sapă şi lucru la câmp toată ziua iar noi lucrăm la birou şi mulţi dintre noi nu avem nici măcar o zi de post pe săptămână.

Spuneţi-ne că ei plângeau la fiecare predică, noi mai mult zâmbim.

Spuneţi-ne că praful de pe Biblia noastră ne va condamna în ziua judecăţii dacă nu o citim şi nu o trăim.

Când ştiţi că urmează duminică sau joi, sau orice altă zi când trebuie să ne aduceţi un mesaj, vă rugăm, staţi mai mult pe genunchi decât în faţa buletinelor de ştiri.

Spuneţi-ne, dragi predicatori, ADEVĂRUL, fără să vă fie teamă că nu veţi fi aleşi la urmatoarele alegeri în comitet. Adevărul a biruit în arenele romane, cu atât mai mult va birui unde sunt oameni care doresc să-L trăiască.

Spuneţi-ne să ne rugam ca Domnul să scoată prooroci, oameni care au daruri de vindecare, nu vă mulţumiţi că în biserică aveţi doar oameni care ştiu să spună poezii. Oratori buni sunt şi în lume. Profesionalism găsim şi la filarmonică. Ceea ce dorim este mai multă prezenţă a Duhului şi mai puţină prezenţă a “noastră”. Mai multă rugăciune şi mai puţin spectacol. Mai multe predici pentru nevoile noastre şi mai puţină exegeză şi teologie.

Spuneţi-ne că există şi IAD nu doar rai.

Spuneţi-ne că putem şti capitole din Biblie pe de rost şi, totuşi, să ajungem în iad dacă nu le împlinim.

Spuneţi-ne că putem trăi lângă oameni ca Pavel şi, totuşi, să ne întoarcem la lucrurile lumii din Tesalonic ca şi Dima dacă nu avem o relaţie cu Domnul personală.

Nu vă mulţumiţi că aveţi în biserică oameni care vă laudă. Nu uitaţi de roaba cu duh de ghicire care s-a luat dupa Pavel şi striga: “Oamenii aceştia sunt robii Dumnezeului Celui Prea Înalt şi ei vă vestesc calea mântuirii.” Diferenţa dintre Pavel şi alţi predicatori a fost ca el nu a amestecat sfinţenia cu nelegiurea. Vroia oameni care să fie sfinţi. Şi pentru că vroia asta, a fost bătut cu nuiele. De ce? Pentru că s-a eliberat pe el şi pe Sila de…aplauze.

Am citit despre o tânără care 21 de ani nu a fost chemată măcar o dată la rugăciune cu familia. Şi tatăl ei - slujitor în adunare. Spuneţi-le la astfel de părinţi că pocăinţa din familie e mai importantă decat cea afişată la amvon.

Chemaţi-ne mai aproape de Isus, la o viaţă adevarată de pocăinţă. Chemaţi-ne la sacrificiu pentru lucrarea Domnului. Chemaţi-ne la dragoste şi iubire pentru Domnul şi pentru fraţi.

Vă mulţumesc,

Un tânăr ce trăieşte încă în Babilonul acestei lumi, cu fereastra deschisă spre Ierusalim, nu departe de groapa cu lei.

Ps: Cine crede că acest mesaj e doar pentru predicatori, este rugat să îl recitească.


 
© 2022 Biserica Penticostală Nădlac, jud.Arad - Str.Independentei nr.58 - [email protected] - Toate drepturile rezervate.